Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Εργαστήρι: Μουσική και ψηφιακή τεχνολογία

Εισηγητής: Αλέξανδρος Ντίνας
Διάρκεια : 12 ώρες
Θα πραγματοποιηθεί κάποιο ΣΚ στο 2011


Η τεχνολογία συνήθως μας κάνει την ζωή πιο εύκολη, αν την γνωρίζουμε. Αν δεν την γνωρίζουμε όμως, μπορεί να μας δέσει τα χέρια και να την κοιτάμε σαν χαζοί.
Θέλεις να κάνεις την ζωή σου πιο εύκολη στην διαχείριση της μουσικής που διαθέτεις;
Θέλεις να μετατρέψεις τα πολύτιμα cd σου σε ψηφιακά αρχεία και δεν ξέρεις από που να αρχίσεις (σε τι μορφή, σε ποια ποιότητα, με τι όνομα κάθε αρχείου);
Θέλεις να μάθεις ποια είναι τα βασικά sites ενημέρωσης σε θέματα μουσικής και βαθμολογίας δίσκων στην Ελλάδα και το εξωτερικό;
Θες να γνωρίσεις τα πιο διαδεδομένα προγράμματα σε PC που αφορούν τα ψηφιακά αρχεία μουσικής (Media Players, Music Cutter, BPM Finder, Dj Software, Nero, Tag & Rename);
Τότε βρήκες το σωστό σεμινάριο!!! (ούτε διαφήμιση telemarketing να ήταν)

Αρχικά θα δούμε τα γνωστά ελληνικά και ξένα sites :
μουσικών νέων, κριτικής και βαθμολογίας δίσκων, ημερομηνιών συναυλιών, αγοράς μουσικών αρχείων, blogs και γενικότερα τρόπους αναζήτησής τους (κάτι πολύ σημαντικό γιατί ξεφυτρώνουν πολύ συχνά νέα sites).

Μετά θα προχωρήσουμε στην παρουσίαση των διαφόρων τρόπων μετατροπής των cd σε μουσικά αρχεία. Ταυτόχρονα θα συζητήσουμε τα + και τα – κάθε μορφής αρχείου (mp3, mp3 pro, wma, aac, flac) και κάθε ποιότητας (128, 256, 320), έτσι ώστε να πραγματοποιούμε συνειδητή επιλογή όταν μετατρέπουμε τα cd μας σε κάποια συγκεκριμένη μορφή και ποιότητα.
Βασικό θέμα επίσης είναι ο τρόπος ονομασίας των αρχείων και των φακέλων έτσι ώστε να μπορούμε να τα βρίσκουμε εύκολα και με διάφορους τρόπους.

Τέλος θα αναφερθούμε σε μια σειρά από utilities με τα οποία μπορούμε να κάνουμε διάφορα χρήσιμα πράγματα σε σχέση με την ψηφιακή μουσική που έχουμε, όπως κόψιμο-ράψιμο μουσικών αρχείων (είτε για να κόψουμε μια μεγάλη εισαγωγή, είτε για να βγάλουμε 30” και να τα βάλουμε στο κινητό μας σαν ringtone), λογισμικό για djing από PC, δημιουργία audio και mp3-CD.

Είτε είσαι έμπειρος χρήστης είτε αρχάριος, όλοι θα πάρετε (γνώση)!!!

Δηλώσεις Συμμετοχής: musicsocietyseminars@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου